Solceller er en ny teknologi, som bruger solens kraft. Hvordan er det helt præcist de fungerer, og i hvilket omfang skal vi bruge dem. Hvad kan de gøre for os, og er det den rigtige løsning? I denne artikel bliver der fokuseret på disse aspekter omhandlende solceller, og der bliver undersøgt hvorvidt det er noget som forbrugere kan benytte sig af.

 

Solceller benytter solens kraft til at danne energi. Det er en bæredygtig energi, og det er en ny, og moderne løsning i forhold til de andre måder, man kan danne energi på.

 

De andre metoder omhandler f.eks. elektricitet. Elektricitet supporterer den største del af verdens energiforbrug. Problemet er bare, at det forurener verdenen rigtig meget, fordi det ikke er en bæredygtig løsning. Elektricitet er blevet brugt i 100 år, efter Nikola Tesla opfandt elektricitet. Den danner hele vores IT verden, og det startede med en enkelt pære, nu kan man få elektricitet til alt. VI står over for et problem med klimaforurening, og det er der at solceller kommer ind i kampen. Solceller placeres typisk oven på et tag, men det eneste solcellerne behøver er direkte adgang til solens stråler. Det er bare smart at placere solcellerne på et tag, hvor de får mest mulig sol. Det gør solcellerne, fordi der ikke er noget der skygger dem.

Kan man selv få solceller eller solcellepaneler?

I dag er der mange muligheder for at blive en del af den grønne omstilling. For det første så kan man få sig et solcellepanel. Til ens carport i dag, tilbyder nogle udbydere at man kan få sig et solcellepanel. Dette betyder med andre ord, at ens carport til garagen, bliver dækket i solcellepaneler. Disse har en god placering mod solen, og kan optage meget sol. Der er rigtig mange der bruger en carport i dag til deres garage, fordi den har mange fordele, såsom at beskytte ens indgang mod udefrakommende mennesker, men også give en del privatliv. Får du et solcellepanel plantet på garagen, så vil solcellepanelet danne energi til dit forbrug, og du kan derved spare på din elregning. Et solcellepanel på ens carport fungerer på den måde, at det optager lys for bagsiden og fra forsiden. Dette betyder med andre ord at når solens varme rammer carporten, så vil lyset reflekteres over til bagsiden af solpanelerne, og derved omdanne det til strøm. Den seneste forskning inden for solcellepaneler på carporte viser rent faktisk, at man kan spare helt op til 30% mere strøm med solcellepaneler, end med traditionelle paneler, så det viser sig til at være en god investering, hvis man har mod på dette.  På denne måde kan man blive en del af den grønne omstilling.

Læs mere om hvordan man bliver en del af den grønne omstilling her