Søger du inspiration til bæredygtige forbedringer af dit hjem, så bør du læse med på Nyt-hjem.dk, som bringer spændende blogindlæg om bæredygtige gør-det-selv projekter.

 

Når man bor i hus, så er det en god ide at tænke over husets klimaprofil. Der findes alt for mange dårligt isolerede huse med gamle enkeltvinduer, hvor varmen fiser ud af og som på den måde skaber nogle enormt dyre elregninger. Der er mange måder at forbedre sit hus’ klimaprofil på, og der findes også projekter, som du kan klare selv. Byg bæredygtigt, når du bygger – det kan betale sig på alle måder. Vi har alle et ansvar for at mindske vores forbrug af sort energi, og huset er et glimrende sted at starte. På Nyt-hjem.dk kan du læse artikler og blogindlæg om miljøvenlige renoveringer, som du kan foretage på dit hus. Der findes mange nye teknologier, som gør det muligt at forbedre husets miljøprofil og gøre sin elregning væsentligt billigere på. Jordvarme er til haveejerne, som er en helt økologisk måde at opvarme sit hus på. Det kræver et udendørsareal, hvori der nedlægges vandrør, som jorden varmer op, da jorden altid er varmere et par meter nede under overfladen om vinteren. Solceller på taget er efterhånden også populært, især ude på landet, og er en glimrende måde at skabe elektricitet og varme i hjemmet på, så man sparer el og penge.

Læs mere hos Nyt-hjem.dk

Hvis du fx har sommerhus, så kender du nok problematikken med, at huset ikke er varmet op om vinteren, og at det lider skade og skaber usundt indeklima. I yderste konsekvens kan huset gå i forrådnelse. Der skal faktisk ikke mange sæsoner til, før at et uopvarmet hus falder helt fra hinanden og får råd i fundamentet. Der findes heldigvis moderne løsninger, som både er pris- og miljøvenlige. Varmepumpen er fx en genial løsning til sommerhuse, da den yders energieffektivt og støjsvagt kan opvarme et hus til en vis temperatur, så huset holder sig sundt i vintersæsonen, hvor det måske ikke bliver besøgt. Der findes eksperter i varmepumper rundt omkring i landet, som kommer og installerer og instruerer til brug, og det er en løsning, der virkelig gør elregningen mindre, end hvis man fx har el-radiatorer, som der ofte findes i gamle sommerhuse. Tænker du på at opgradere huset eller sommerhuset med en klimavenlig og bæredygtig løsning, så klik ind på www.nyt-hjem.dk, hvor du uden tvivl kan finde inspiration til dit næste projekt. Der findes masser af gode artikler om gør-det-selv og byggeri. Der er meget at lære om håndværk, og du kan uden tvivl finde inspiration på siden til at udvikle dine evner og dit kendskab til byggeri.