Mange forbinder maskiner med noget, der udleder unødvendigt, store mængder CO2. Og ganske rigtigt kan man undgå at øge sit aftryk ved helt at undlade at bruge materiel i sin arbejdsgang og vende tilbage til de gamle, manuelle metoder med håndkraft.

 

Når det er sagt, er det svært at komme udenom det faktum, at maskiner effektiviserer vores arbejdsprocesser, og at de i langt de fleste tilfælde skåner kroppen for fysiske overanstrengelser.

 

Men hvor efterlader det os så, hvis vi på en og samme tid skal skåne os selv og miljøet?

Det handler om kompromis

Selvom de fleste maskiner er udstyret med forbrændingsmotorer, så findes der også materiel, der drives af el eller batteri. Og det er her, kompromiset kan findes.

 

For selvom der altid vil være miljømæssige påvirkninger, uanset hvilken maskine man vælger, så er den negative indvirkning betydelig mindre, når man ikke brænder fossile brændstoffer af undervejs.

 

Skal man for eksempel anlægge ny indkørsel, terrasse eller stier i forbindelse med et byggeprojekt eller en renovation, så er det ressourcemæssigt bedre givet ud at leje en stor pladevibrator på batteri til komprimering af jord, fremfor at forsøge at stampe jorden med håndkraft.

 

Resultatet vil aldrig blive lige så godt, når det udføres manuelt. Og chancerne for, at man skal starte forfra igen næste år, er store. Dette skyldes imidlertid, at jord og sand er flygtigt: det er i konstant bevægelse, og er underlaget ikke komprimeret godt nok, vil fliser og sten rykke sig og blive skæve over tid.

 

Og så er det om igen.

Lej frem for køb

En anden måde at gøre sit maskinarbejde mere bæredygtigt er ved at leje materiel i stedet for at købe det fra nyt. Udbud og efterspørgsel er en synder for klimaet i alle henseender, og som kunde og forbruger har man et ansvar for, hvordan man påvirker produktionen og fremstilling af produkter og materialer.

 

Derfor kan man med fordel vælge at leje sit materiel frem for at investere i nyt maskineri til projektet. Mange maskinforhandlere i landet tilbyder attraktive udlejningspriser – men er du specifikt på udkig efter maskinudlejning i Nordjylland, kan vi anbefale dig at lægge vejen forbi Nordjysk Lift.

 

Her er alle de maskiner og redskaber, man som entreprenør, murer og håndværker kan have brug for, ligesom maskinerne også kan lejes til privatpersoner til attraktive priser. Derudover er serviceniveauet tårnhøj, og der er altid gode råd og vejledning at hente hos deres team af erfarne medarbejdere.