Bambus er et af de mest bæredygtige materialer på planeten, og det er derfor oplagt at bruge det i stedet for mange andre materialer. Der findes mange forskellige produkter lavet af bambus, og her får du 5 forslag på, hvad du kan erstatte med bambus.

1. Bambus sengetøj

Et af de produkter, du kan erstatte med bambus, er bambus sengetøj. Bambus sengetøj er lavet af en blød og behagelig bambusviskose, der er god for din hud og for din krop. Bambus sengetøj er også antibakterielt og hypoallergenisk, hvilket gør det egnet for personer med følsom hud eller allergier.

2. Bambus håndklæder

Et andet produkt, du kan erstattes med bambus, er håndklæder.  En af de helt store fordele, når det kommer til bambus håndklæder, er at de er hurtigttørrende. Så lad os sige, at du har været i bad her til morges, er på arbejde hele dagen, går til fitness om eftermiddagen og kommer hjem og vil have et bad, så kan du faktisk bruge det samme håndklæde til begge gange. Det er ganske enkelt uendelig langtidsholdbart (eller sådan da, det skal nok vaskes en gang imellem). Men princippet er, at det ikke skal ligge og fugte, som et traditionelt håndklæde skal.

3. Bambus dyner

Bambus dyner er desuden også et produkt, du kan erstatte med bambus. Bambus dyner er lavet af viskose og silke, og dette gør, at de ikke kun er sunde at sove med, men også skønne at ligge under. De bliver ikke varme, og de er derfor gode at sove med, når det er sommer.

4. Bambus tøj

Du kan også erstatte traditionelt tøj med bambus tøj. Bambus tøj er blandt andet lavet af bambus håndklæder og bambus sengetøj, som er nævnt ovenfor. Bambus tøj er fantastisk blødt og behageligt at have på, og det er også meget sundt at have på.

5. Bambus tandbørste

Bambus tandbørster kan erstatte de traditionelle plastiktandbørster. Bambus tandbørster er gode at have, da de ikke bliver slidte lige så hurtigt som plastik tandbørster godt kan. Bambus tandbørster er også meget sunde at bruge, og det er herudover også et mere miljøvenligt alternativ end en plastik tandbørste.

Konklusion

Som det kan ses ovenfor, er der mange forskellige produkter, du kan bruge i stedet for de traditionelle produkter, du bruger i dag. Det er især vigtigt at erstatte de traditionelle produkter, da de kan skade miljøet og klimaet. Dette gælder specielt tandbørsterne, der ofte smides ud og ender i naturen.